Onze werkwijze
van a tot z

Ecogen is uw complete partner voor een WKK-realisatie. Wij begeleiden u van a tot z, van een eerste haalbaarheidsstudie tot de oplevering. Bovendien zorgen wij na de realisatie voor een flexibele onderhoudsoplossing.

Haalbaarheidsstudie icon

Haalbaarheidsstudie

In een eerste fase voert Ecogen een haalbaarheidsstudie uit op basis van de beschikbare gegevens van de procesenergievraag. We geven een eerste indicatie over de rentabiliteit en de haalbaarheid van het energieproject.

subsidie dossiers icon

Financiering

Volgens uw vraag kan Ecogen een geschikte financieringsoplossing voor uw energieproject uitwerken.

ontwerp icon

ontwerpOns bedrijf gaat steeds op zoek naar een oplossing op maat. Dimensionering en ontwerp van een WKK gebeurt in functie van een maximale energieopbrengst. Bovendien houden we rekening met de interface tussen de WKK-module en de proces-energievraag. We kijken naar uw noden en maximaliseren uw economische en ecologische voordelen.

project begeleiding icon

Project-
begeleiding


Een WKK-project is er vaak een van lange adem. Doorheen het volledige traject speelt Ecogen een sturende rol en volgen wij het project van dichtbij op. Ecogen biedt daarbij ondersteuning bij uw subsidiedossiers, zit rond de tafel met uw netbeheerder en coƶrdineert de verschillende partijen die bij het project betrokken zijn.

realisatie icon

Realisatie


De focus van Ecogen ligt op de realisatie van WKK-projecten op zowel grote als kleine vermogens. Dankzij de sterke samenwerking tussen Ecogen, de WKK-moduleconstructeur, onze onderaannemers en leveranciers leveren wij de klant een sleutel-op-de-deur-oplossing.

Opvolging

Na de oplevering van de gasmotor laten we u natuurlijk niet in de kou staan. Ecogen zorgt voor een doorgedreven opleiding van uw personeel waarbij de werking van de WKK haarfijn wordt toegelicht.

Bovendien ondersteunt INNIO Jenbacher via onderhoudscontracten in de Benelux meer dan 850 motoren 24/7. Een helpdesk met afstandstoegang kan tussenkomen op elke motor. Zowel preventieve als correctieve interventies kunnen ter plaatse uitgevoerd worden.

opvolging icon

Samen werken aan
jouw toekomst?

Op basis van uw energievraag gaat Ecogen op zoek naar de beste oplossing. Wij zorgen voor een breed economisch en ecologisch draagvlak. Meer weten?

Contacteer ons